DETAILED NOTES ON REKTAL PROLAPSUS JEL

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Blog Article

Dış gebelik kendiliğinden sona erme eğiliminde olmadığından tıbbi müdahale gerektirmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki dış gebelik durumunda herhangi bir şekilde sağlıklı doğum beklenmez.

Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.

Karnın tek tarafında meydana gelen sert ağrı, bıçak saplanmasına benzer ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma da dış gebeliğin diğer belirti ve semptomları arasındadır.

Anemi veya diğer kan kaybı belirtilerini kontrol etmek için tam bir kan sayımı yapılabilir. Ektopik gebelik tanısı konulursa, kan nakline ihtiyaç duymanız durumunda doktorunuz kan grubunuzu kontrol etmek için testler de isteyebilir.

Ancak kesinlikle bu testler gebeliğin Internet olarak ne durumda olduğunu söyleyemez. Sadece kanda yükselen hormondan gebeliğin olup olmadığı kan testleri ile anlaşılır ki zaten dış gebeliklerde de erken gebelik belirtileri vardır. Sağlıklı olarak döllenmesi tamamlanan yumurta sadece sağlıklı olarak gelişimini rahimde sürdürür ve ancak bu şekilde bir bebek oluşarak dünyaya gelebilir.

Ancak artık günümüzde bu işlem kapalı teknikler ile yapılabilmekte. Dış gebeliğin alınmasından sonra rahim içinde olan sağlıklı gebelik normal gelişimine devam etmekte ve sıklıkla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.

Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı adımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.

Doktor, rektum ile vajina arasında Douglas boşluğu olarak adlandırılan bölgeyi gözlemler. Dış gebelik durumunda bu bölge şişkinleşir, bu da karın boşluğuna kanama ve ardından bu boşluğa kan akışı olduğunu gösterir.

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artworkırır.

Bir ayda iki adet görüyorsanız veya anormal vajinal kanama yaşıyorsanız, belirtilerinizin nedenini bilmek için sağlık uzmanınızla konuşmaleız  ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir.

İnfertilite riski: Dış gebelik, fallop tüplerinde hasara neden olabilir ve bu da infertilite riskini artworkırabilir. Dış gebelik geçiren kadınlar, gelecekteki gebeliklerinde komplikasyonlarla karşılaşma olasılığına dikkat etmelidir.

Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.

five haftalık dış gebelik semptomları arasında karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı bulunur. Bu belirtilerin fark edilmesi durumunda Ayrıntılar Burada acil tıbbi propertyım almak önem taşır.

Dış gebelik kimlerde olur? Her kadın dış gebelik riski altındadır fakat özellikle tüp bebek tedavisi görenler daha önce dış gebelik yaşamış olanlar ya da pelvik inflamatuar hastalığı olanlar daha yüksek risk altındadır.

Report this page